De basis

De term BARF heeft een aantal verschillende afkortingen. Een daarvan is Bones and Raw Food maar het word ook wel Biologically Appropriate Raw Food genoemd. Uiteindelijk komt het beide op het zelfde neer, je hond of kat voeren door middel van rauwe voeding. Dit zijn dan onder andere kippen karkassen, eend, paard of koeien botten, maar ook groentes en orgaanvlees.

In dit artikel gaan we het vooral hebben over de basis van BARF. Wat is het precies en waar komt het vandaan. In andere artikelen die u hier kan vinden gaan we dieper in op de verschillende 

De basis van het ''Barfen'' is lang geleden al gelegd. Als we gaan kijken naar de eerste persoon die de term BARF ging gebruiken was dat de Australische dierenarts Ian Billinghurst. Deze heeft in 1993 een boek uitgebracht dat in het duits is vertaald en zo in Nederland terecht is gekomen. Hierin is de grondslag gelegd voor het hedendaagse BARF methode. 

Als je nog verder terug gaat kijken in de tijd is er ook een dierenarts geweest die in 1930 een boek heeft geschreven. Hierin word ook al aangegeven dat het voeren van botten en vlees goed is voor de hedendaagse hond.

Wat is Barfen?

Als we gaan kijken wat Barfen is hebben we het voornamelijk over rauwe natuurvoeding voor onze huisdieren. Waar Barfen vaak word gebruikt in combinatie met honden kan je dit ook doen voor katten en andere huisdieren. 

Alles is gebaseerd op wat de zogeheten voorouders van het dier aten. Als we gaan kijken naar honden komen we uit op de wolf en bij katten zou dat de Afrikaanse wilde kat zijn. Honden en katten zijn niet specifiek Carnivoor. Ze eten namelijk niet alleen maar vlees. Ze eten prooidieren namelijk volledig op. Dit betekend dus niet alleen de botten en vlees, maar ook spieren, organen en de inhoud daarvan. 

Een wilde wolf of kat haalt al zijn voedingstoffen hieruit. Maar omdat onze netjes geslachte prooidieren geen onverteerd voedsel meer bevatten moeten wij deze groentes en voedingstoffen nog los toevoegen. 

Lees andere stukken op dit forum om er achter te komen hoe bepaalde delen in verhouding moeten staan tot elkaar, wat de voor of nadelen zijn van Barfen, en hoe je een menu kan samenstellen, of natuurlijk door ons kan laten samen stellen.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.