Voordelen van BARF

Tegenwoordig hebben steeds meer verschillende honden en katten rassen problemen met voeding. Dit is vaak te zien aan de huid en vacht van de hond maar ook met diarree en het niet meer willen eten. Hiervoor kan je vervolgens naar de huisarts gaan en die kunnen je helpen met het uitzoeken waar dit vandaan komt. Vaak een allergie voor een bepaalde soort voer basis of bijvoorbeeld de granen die er in zitten. 

Doordat de trajecten voor een hond of kat met een allergie vaak vrij lang is word vers vlees of BARF vaak geprobeerd. We zien dat honden en katten die het niet zo goed doen op brokken het vaak erg goed oppakken met vlees. Dit betekend natuurlijk niet dat de hond of kat dan ineens niet meer allergisch is. Je zal nog steeds goed moeten opletten wat je de hond of kat voert, maar ze zijn vaak minder gevoelig op BARF.

Ook zie je dat als een hond of kat op BARF zit deze bijna geen last heeft van wormen. Dit omdat de hond veel beter bestand zijn tegen de normale worm.

Als we gaan kijken naar een ander aspect van honden en katten voeding waar het bij brokken vaak fout gaat is dat het graan. Als we eerst naar de hond gaan dan heeft de hond maar een kleine hoeveelheden amylase in hun bek, dit is het enzym dat nodig is voor het metabolisme van zetmeel. Een groot deel van het zetmeel houdende graan kan dus niet worden opgesplitst waardoor dit niet word gebruikt maar meteen weer afgevoerd. Een Kat heeft dit enzym helemaal niet. Dat betekend dus dat een kat helemaal geen zetmeelhoudend graan kan verwerken.

Een ander misschien minder bekend maar wel logisch voordeel is de grote hoeveelheid vocht die in BARF aanwezig is. Als je gaat kijken naar een portie BARF zit hier gemiddeld voor 80% vocht in. Bij brokken is dit ongeveer 10%. Hierdoor zullen honden en katten veel meer moeten drinken en kunnen ze makkelijker uitdrogen. Vooral als ze eerst brokken eten en dan gaan wandelen waar vochtopnamen niet mogelijk is. 

Ook zijn een aantal kleinere voordelen van BARF onder andere dat een hond of kat vaak minder gaat stinken. Zowel uit de bek als de vacht en eventuele winderigheid is vaak een stuk minder. Ook zal een hond of kat op BARF minder uitwerpselen produceren. Dit omdat er meer van het voer ook daadwerkelijk word gebruikt in het lichaam en er dus minder afvalstoffen overblijven. 

Voor specifieke voordelen kijk dan naar de overige artikelen over vers vlees. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.