Bone Broth

Bone Broth of botten bouillon word steeds vaker aan honden aangeboden. Dit is een soep gemaakt van verse botten en kruiden om de hond te ondersteunen en aan te laten sterken. Maar eigenlijk kan het altijd bij de maaltijd worden gegeven.

Hieronder een speciaal recept gemaakt voor honden die wat extra kracht nodig hebben. Als deze bijvoorbeeld oud of ziek zijn of zijn geweest.  

Houd er rekening mee dat het maken van Bone Broth zeker een dag in beslag neemt voordat je deze kan voeren aan uw hond. 

Ingrediënten

  • 1 Volledige biologische kip
  • gefilterd water
  • 90 gram verse koriander
  • 90 gram verse peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 90 gram verschillende groentes, (broccoli, spuiten, wortel)
  • 1 theelepel appel azijn
  • 4 zakjes cafeïnevrije thee. 
  • optioneel: 1 theelepel pruikzwam, of andere medische paddenstoelen. 

De pruikzwam heeft een lekkere smaak en ondersteund cognitieve en neurologische systemen van uw hond.

bereiding

  1. Pak een grote soeppan en leg de kip hier in. Dit kan een volledige kip zijn of losse stukken kip met botten.
  2. Zet de kip volledig onder water.
  3. Snij de koriander, peterselie en knoflook in grove stukken.
  4. was de groente, en snij deze in grove stukken.
  5. Voeg de groente en kruiden incl. knoflook toe aan het water van de kip.
  6. Laat vervolgens het water koken.
  7. Zodra het water kookt zet je het vuur half hoog en doe je de deksel op de pan.
  8. Laat dit tussen de 4 en 5 uur door pruttelen. 
  9. Vervolgens voeg je de 4 theezakjes toe aan het water en laat deze 10 minuten trekken. Gooi deze vervolgens weg
  10. Haal de botten uit de soep, haal zo veel mogelijk van het vlees van het bot af en laat dat in de pan.
  11. Gooi de botten weg. Voer deze niet aan de hond! Omdat ze zijn verwarmt kunnen deze gaan splinteren.
  12. Pureer nu alles wat er nog in de pan zit. Dit word dan een soort van dikke jus.
  13. Laat dit vervolgens afkoelen en giet in makkelijke kleine porties, een ijsblokjes bakje is altijd handig, en zet het vervolgens in de vriezer.

Dan is je Bone Broth klaar. Giet dit heerlijk over zijn bak met vlees, of over de brokken als heerlijke smaakmaker. 

1 blokje of 2 theelepels per 5 Kg lichaamsgewicht. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.