Nadelen van brokken

Als we gaan kijken naar de nadelen van brokken zijn dat er nog een aantal. Wel minder gevaarlijke nadelen als bij vers vlees.

Een van de grootste nadelen die we kennen van brok is dat er vaak graan in zit. Zoals in een ander deel van de kennis bank al te lezen kunnen onze honden en katten granen niet verteren. Bij honden is er maar een klein aantal enzymen in de mond aanwezig om granen af te breken, maar bij katten is dit enzym helemaal niet aanwezig.

Granen is vaak wel het onderdeel van de brok wat alles bij elkaar houd. en is dus voor een brok erg belangrijk. Gelukkig zijn er al steeds meer brokken verkrijgbaar die graan vrij zijn. 

Een allergie voor granen is ook een van de bekendste allergieën voor honden of katten.

Een ander nadeel aan brokken is dat veel honden en katten er na een tijdje op uitgekeken zijn. Hierdoor ben je vaak op zoek naar een andere smaak/ander merk dan voorheen. En dit kan dan weer ernsitge gevolgen hebben voor jou huisdier.

Ook word de ontlasting vaak slapper en gaat meer stinken dan bij bijvoorbeeld BARF. Ook veranderd vaak de kleur van de ontlasting per brok.

De afgelopen paar jaar zijn er veel onderzoeken gedaan naar de verschillende brok merken. Veel van hen wilde niet dat de fabrieken werden bezocht. Hieraan is te herleiden dat veel brok fabrikanten niet willen prijs geven wat er allemaal met de brokken van onze dieren gebeurd.

Uiteindelijk bleek ook dat na grondig onderzoek er zelfs brok fabrikanten waren die maar 20% vlees in hun brokken verwerkte. Gelukkig waren er ook fabrikanten die beter uit de test kwamen met 80% aan vlees in de brokken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.