Met trots presenteren wij het meest duurzame hondenvoer ter wereld. 

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van de problemen met klimaat verandering. Zo ook de makers van Yora. Iedereen probeert steeds minder vlees te kopen en denkt na bij het doen van de boodschappen. Maar onze honden en katten zijn carnivoren, dus hoe kunnen we dat oplossen? De bedenker van Yora had kreeg een idee toen hij een energie reep probeerde die gemaakt was van cricketmeel. Hij vond deze zelf namelijk erg lekker. Toen is hij gaan nadenken of insecten proteïne ook een oplossing konden bieden voor huisdieren.

Zodoende hebben ze experts in huis gehaald op het gebied van diervoeding. En uiteindelijk hebben ze na veel onderzoek besloten dat Hermetia Illucens-larven als de meest voedzame en milieuvriendelijke optie was. Ook is het makkelijker verteerbaar als kip. Hierdoor ook erg goed voor honden met gevoelige maag of darmen.

Ook heeft Yora zorgvuldig de meest voedzame groenten gezocht die niet zoveel water en energie nodig hebben om te groeien. Aardappelen, haver en rode biet hebben allemaal een veel lagere CO2-voetafdruk dan rijst en zoete aardappel. Ze halen het haver zelfs uit de tuin bij de fabriek om zo min mogelijk CO2 te veroorzaken bij vervoer. De groenten van Yora zitten boordevol voedingsstoffen en zijn beter voor iedereen; dier, mens en milieu!

Waarom zijn insecten minstens zo goed als vlees?

  • Steeds meer dierenartsen raden insecten aan als dierlijke eiwitbron. Dit geldt zeker voor honden met gevoelige magen en darmen, spijsverteringsproblemen of met voedselintolerantie of - allergie. Dit komt omdat de larven nog beter verteerbaar zijn als kip.
  • De brokken zijn super lekker voor uw hond. Yora heeft 29 recepten geprobeerd, totdat de testhonden hun voederbak helemaal schoon likten.
  •  Larven zijn van nature 's werelds primaire composteerders. Zij ruimen een groot deel van het plantaardige afval op aarde op. En als de larven hiermee klaar zijn, word het compost weer gebruikt op de velden van Yora.
  • Het is beter voor de aarde. Want voor het het kweken van insecten is veel minder water nodig. ook is de uitstoot van CO2 extreem laag en is er veel minder land voor nodig.
  • In dierenvoeding krijg je niet altijd de hoge kwaliteit die word beloofd. Met Yora krijg je al het goede, de hele rups word gebruikt. Deze larven zitten boordevol essentiële aminozuren, vetten en mineralen die uw huisdier nodig heeft.
  • Het is erg diervriendelijk. 
  • Geen groeihormonen of antibiotica. 80% van 's werelds antibiotica wordt gebruikt in de veeteelt en groeihormonen worden gebruikt om dieren sneller te laten groeien. de larven van Yora groeien van nature snel en hoeven niet behandeld te worden voor ziekte. Dus geen antibiotica dat word doorgezet in het hondenvoer.

Al met al veel redenen om Yora eens te proberen. Verkrijgbaar in Puppy, All breeds adult, Small breeds, Large breeds en Light/senior.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.