Acana voeding is eerlijke en gezonde voeding voor honden en katten. De voeding is gebaseerd op de behoeftes van de voorouders van onze huisdieren. Dit natuurlijk zonder allerlei synthetische toevoegingen. Op de verpakkingen staat tot in de puntjes beschreven wat er in deze brokken zit. Zo weet je altijd wat jij je huisdier voert. 

Acana Standaard

Dé nieuwe standaard in voeding voor jouw hond en kat. Dat is Acana. Deze natuurlijke voeding maken ze zoals de natuur het bedoeld heeft. Rijk aan dierlijke ingrediënten en voedzame eiwitten zodat jouw huisdier kan genieten van iedere maaltijd. Zij geloven dat honden en katten behoefte hebben aan hetzelfde dieet als hun voorouders. Bereid in eigen keuken en gemaakt van verse, regionale ingrediënten.

Van nature heeft je hond of kat behoefte aan eiwitrijke voeding met veel vlees. De grijze wolf en de Afrikaanse wilde kat zijn namelijk de voorouders van onze geliefde huisdieren. Jaren van voortplanting en fokken hebben gezorgd voor honderden rassen honden en katten, maar de behoeften en het instinct van onze honden en katten blijven hetzelfde. 

De voedingen en snacks van Acana zijn gebaseerd op dit principe, dat wij Biologically Appropricate™ noemen. Dit doen we door de hoeveelheid, versheid en variatie van vlees te laten aansluiten op wat honden en katten nodig hebben vanuit hun natuurlijke behoefte. 

Om deze standaarden te behouden hebben ze een aantal beloftes:

  • Voeding maken waar je hond of kat gek op is omdat het aansluit bij de biologische behoefte;
  • Nooit outsourcen: alles in eigen beheer om kwaliteit te garanderen;
  • Alleen verse, regionale ingrediënten gebruiken;
  • Samenwerken met leveranciers die we kennen en vertrouwen;
  • We geen geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica en andere synthetische conserveringsmiddelen gebruiken. 

Ingrediënten

De voeding van Acana wordt gemaakt in hun NorthStar keukens in West-Canada. De boerderijen, vruchtbare prairies en koude, heldere meren uit de omgeving leveren zowel inspiratie als verse regionale ingrediënten.

Om de beste voeding te maken voor jouw huisdier, werken ze samen met lokale leveranciers die ze kennen. Van vrije uitloop-gevogelte, nesteieren, vlees van op boerderijen gefokte dieren en in het wild gevangen vis tot zongerijpte groenten en fruit: deze verse ingrediënten worden op een verantwoorde wijze geteeld, gehouden, gefokt of in het wild gevangen. Het verse vlees is geschikt voor menselijke consumptie en vrij van conserveringsmiddelen.

Wat maakt Acana anders.

Veel diervoederproducenten claimen ook 'verse' ingrediënten te gebruiken. Het vlees dat ze gebruiken is ingevroren in grote blokken en alleen geschikt voor dierlijke consumptie. De blokken zijn makkelijk te vervoeren en op te slaan. Vaak is het vlees maanden oud voordat het in huisdiervoer wordt verwerkt. Ook worden in veel gevallen de blokken meerdere keren ontdooid en weer ingevroren. 

Sommige producenten gaan nog een stap verder. Ze gebruiken gedroogde dierlijke producten, waaraan ze water toevoegen om zogeheten ‘vleespulp’ te maken en noemen dit  vervolgens ‘vers’ of ‘rauw’.

Bij Acana vinden ze duidelijkheid naar de consument toe erg belangrijk. Daarom hebben ze gespecifieerd wat deze termen betekenen in hun voeding:

  • Vers: de enige methode om vers gevogelte en vlees en verse eieren en vis te conserveren is koeling.
  • Rauw:  onze verse ingrediënten die 1 keer ingevroren zijn geweest. 
  • Gedroogd: eiwitten worden behouden door een speciale techniek waarbij het vlees door lucht gedroogd wordt bij een lage temperatuur (90 °c).

Onderzoek en innovatie

Je moet de producent van de voeding voor je hond of kat kunnen vertrouwen. Acana doet er alles aan om de voedselveiligheid te garanderen. Dit doen ze door niets uit handen te geven, van inkoop van ingrediënten tot de ontwikkeling van de voeding: zij verzorgen alles zelf.

Dagelijks werken zij aan het verder beteren van onze voeding en snacks in het onderzoeks- en innovatiecentrum, pal naast de NorthStar keuken. Ze stellen hogere normen dan wettelijk bepaald voor controle van de voedingseigenschappen van onze ingrediënten en voeding. 

Zo werken ze aan de ontwikkeling van technologieën voor vleesbereiding bij lage temperaturen waarmee een groter aandeel vlees in de voeding kan worden opgenomen. Met ultramoderne technieken behouden ze de volledig natuurlijke smaak van het spier- en orgaanvlees, dat in de Acana voeding wordt verwerkt, zodat honden en katten hun eten net zo lekker vinden als wij.

Alle producten van Acana

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.