Vers vlees

De honden die wij thuis hebben rondlopen komen allemaal in meer of mindere maten van de wolf af.

Wolven zijn echte jagers. Ze eten vooral veel kleine dieren. Dit kan verschillen tussen konijnen, vogels of vosjes tot de in groepen gevangen koeien, schapen en ander groter vee. 

Onze honden verschillen van binnen niet veel van deze natuurlijke jager. Ze hebben net als de wolf veel vlees nodig en kunnen bepaalde plantaardige producten zoals granen niet goed verteren. 

De drie verschillende methode om vers vlees te voeren zijn:

  • BARF - Bones and Raw Food.
  • KVV - Kant en klaar Vers Vlees
  • NRV - Natuurlijke Rauwe Voeding

Voor Katten geld het zelfde. Als je gaat kijken naar de orgaan opbouw van een kat zie je dat deze in meer of mindere maten van de wilde kat afstammen. De onderzoeken hebben zelfs uitgewezen dat onze ´normale´ huiskat afstamt van de Afrikaanse wilde kat. 

De katten werden toen aangetrokken tot de dorpen langs de Nijl. Hier waren weinig roofdieren maar wel veel ratten en muizen. Aangezien de Afrikaanse wilde kat vooral leeft van kleine knaagdieren was hij daar volledig op zijn plek. Uiteindelijk hebben katten in Egypte een speciale status gekregen. 

Als we dan gaan kijken naar het dieet van deze oude katten zien we dat dit vooral veel knaagdieren waren en weinig anders. Katten hebben dan ook een grotere behoefte aan vlees. Dit zie je vaak ook terug in de brokken die je voor katten kan kopen.

Omdat katten veel meer eisen stellen aan hun voedsel kan je er bijvoorbeeld ook niet voor kiezen je hond en kat het zelfde eten te geven. Katten zijn veel gevoeliger voor bijvoorbeeld zouten en calcium. Een hond kan het dan ook jaren goed doen op katten voer. Maar een kat blijft niet lang gezond en actief met hondenvoer.