Verzorging van de Hond

De verzorging van je trouwe viervoeter is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten van het zijn van een baasje. Hoe je jou hond verzorgd en opvoed gaat hand in hand met hou jou hond zich voelt. Elke hond en elk ras heeft zijn eigen behoeftes. Zo heeft het ene ras weinig vacht verzorging nodig terwijl het andere ras zeker elke week een aantal keer moet worden geborsteld. 

Ook is de voeding die je jou hond geeft een belangrijk onderdeel van zijn gezondheid. Lees hier alles over in de bijgevoegde blogs.

Socialisatie

Een belangrijk onderdeel van de eerste levensfase van een pup is de socialisatie fase. Het eerste deel van de socialisatie heeft de pup al gehad bij de fokker. Maar het tweede deel van de socialisatie moet je als baas helemaal zelf doen. Of nou eigenlijk juist niet. In deze eerste levensfase staat een pup erg open voor het leren van nieuwe dingen zonder dat hij hier snel bang van word. Het is dus de perfecte fase om allerlei dingen te ondernemen en ontdekken die hij in zijn verdere leven tegen kan komen. Zo zal hij moeten leren met verschillende mensen om te kunnen gaan, maar natuurlijk ook met andere dieren, hij moet leren wat verkeer is, en wat kinderen zijn. Ook is het natuurlijk belangrijk dat hij andere honden leert kennen.

Lees meer »

Het begin

Dan is het eindelijk zover. De pup is 8 weken en mag mee naar huis. Je hebt hier al lang naar uitgekeken, maar voor de pup echt thuis kan komen zijn er een aantal dingen die je in huis moet hebben. Een hondenmand, voer, voer en drink bakken, een speeltje, snoepjes en nog een halsband/tuig en lijn. En voor je deze dingen in huis haalt is het belangrijk je eerst goed te verdiepen in wat je daarvoor wil hebben.

Lees meer »

Aankopen pup

Als je hebt beslist dat je een nieuwe hond in huis gaat halen is het belangrijk een aantal dingen op een rij te zetten voor je overgaat op de aankoop. Het eerste waar je naar gaat kijken is welk ras het beste past bij jou en/of je gezin. Om dit te bepalen moet je goed kijken naar hoe je zelf of hoe je gezin in elkaar zit, en wat jij/jullie uiteindelijk met de hond willen gaan doen. Het grootste probleem is dat mensen vaak een hond uitkiezen op uiterlijk. Hierdoor krijg je vaak niet de goede match. Kijk voor het kiezen van een hond naar het innerlijk. Dan kan je een hond kiezen die bij je past, en dus ook gelukkiger zal zijn.

Lees meer »

Vliegen met de hond of kat

De hond mee op vakantie nemen is natuurlijk erg leuk, maar hier moet je echt goed over na denken. Heb je uiteindelijk toch de keuze genomen om de hond mee te nemen op vakantie met het vliegtuig kan je maar beter goed voorbereid op weg gaan. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten, en wat de regels zijn van de grootste vlieg maatschappijen.

Lees meer »

Meest hond vriendelijke landen in Europa

Met de hond op reis is natuurlijk heerlijk, niet alleen voor jou maar ook voor jouw beste maatje. Nu zijn niet alle landen er blij mee als jij de hond meeneemt. Daarom willen wij bij Hunters nature de meest hond vriendelijk landen van Europa op een rijtje zetten. Want het is toch veel leuker als niet alleen jij maar ook jouw hond word gewaardeerd op plaats van bestemming.

Lees meer »

Wat moet ik meenemen op vakantie

Als je met de hond op vakantie gaat moet je aan een hoop extra dingen denken. Nu verschilt het ook of je met de hond het vliegtuig in gaat of lekker met de auto gaat. Persoonlijk ben ik er geen fan van om de hond mee te nemen in het vliegtuig. Dit zorgt vaak voor veel stres en je moet er een hoop extra dingen voor regelen.

Lees meer »

Hotel de Leugenaar

Het eerste hotel waar wij eens zijn gaan kijken met Hunter is Hotel de Leugenaar in Vlissingen. Op de website heeft het hotel een mooie beschrijving: 

Lees meer »

Labrador

De labrador retriever is een van de meest gehouden honden in Nederland. Door zijn zachte karakter en makkelijke omgang met kinderen is dit een erg populair ras geworden.

Lees meer »

Duitse herder

De Duitse herder, het op een na populairste hondenras van Nederland. Staat bekend als een intelligente hond die houd van het werken voor zijn baas. Hij word veel gehouden als gezins-hond of waakhond, maar word ook gebruikt als politie en speurhond. 

Lees meer »

Golden Retriever

De Golden Retriever is de derde in de ranglijst populairste hond in Nederland. Ze worden veel in huis gehaald voor hun vriendelijke aard. Ze zijn slim en enthousiast en passen prima in een actief gezin. Ze hebben vrij veel beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. De vacht verzorging van een Golden Retriever is was meer werk als bij bijvoorbeeld een Labrador.

Lees meer »

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een ras dat erg op zijn baas is gericht. Ze zijn vrij groot en vriendelijk maar kunnen ook goed voor zichzelf zorgen. Ze hebben we veel beweging nodig, en passen dus prima in een actief gezin met een duidelijke leider. De vacht verzorging van een Berner Sennen is wel intensief en kost tijd.

Lees meer »

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër word ook wel de Engelse Stafford genoemd. Het zijn hele levendige en vrolijke honden in de omgang. Ze worden gehouden als waak en gezins-hond. De hond heeft wel een sterke leider nodig en met andere honden zijn ze vaak minder makkelijk. De verzorging van een Staffordshire Bull Terriër is erg makkelijk.

Lees meer »

Chihuahua, korthaar en langhaar

De Chihuahua, een erg bekend hondje met een interessante reputatie. Word vaak gehouden als een echte huishond. Ze kunnen, mits goed opgevoed, echt hele lieve en trouwe honden zijn. Maar vaak worden ze te soft opgevoed waardoor ze geen echte tegenspraak hebben gehad en dus maar doen waar ze zin in hebben.

Lees meer »

Boxer

De Boxer, een lieve trouwe gezinshond. De Boxer word voor veel verschillende redenen in huis gehaald. Een veel voorkomende rede is voor de beveiliging maar ze worden ook gebruikt als huis hond. Voor beide doeleinde is deze hond zeer geschikt. Het is over het algemeen een hele speelse hond die veel energie heeft, maar kan ook goed omgaan met kinderen. 

Lees meer »

Cavalier King Charles Spaniel

Als we gaan kijken naar de Cavalier King Charles Spaniel is het een lieve en rustige hond die makkelijk in een gezin kan passen. Hij is nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren en doen. De vacht verzorging van een Spaniel neemt wel de nodige tijd in beslag.

Lees meer »

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een lief en energiek hondje die dol is op spelen en aandacht. Hij word vaak als huishond gehouden. Hij is goed met kinderen en met andere honden. Wel kan hij eigenwijs zijn, maar dit maakt het dan ook een erg leuk ras. De vachtverzorging van de Franse Bulldog is vrij simpel.

Lees meer »

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog, een leuke gezinshond die echt leeft van de aandacht die hij krijgt van zijn baasjes. Hij is speels en vriendelijk en heeft qua vacht niet zo veel verzorging nodig.

Lees meer »

De juiste snack voor jouw hond

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende snacks voor honden dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Maar gelukkig zijn er een aantal vragen die jij jezelf kan stellen om te bepalen wat voor jouw hond het beste is. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van alle lekkere opties die er tegenwoordig zijn voor jouw hond. Let op, ''The proof is in the pudding.'' Niet elke hond is het zelfde. probeer het dan ook eerst eens uit zodat je zeker weet dat jouw hond het ook echt lekker vind!

Lees meer »

IJs voor de Hond

IJs voor honden is momenteel super populair. Je ziet steeds meer verschillende smaakjes en vormpjes om zelf thuis ijs te maken voor de hond. Dit is natuurlijk handig voor thuis, maar als je wat extra tijd hebt om je hond eens goed te verwennen kan je het ook prima helemaal zelf maken. Daarom hebben wij wat lekkere ijsrecepten op een rijtje gezet.

Lees meer »

IJS voor de kat

Het is nu natuurlijk heerlijk warm, maar voor onze katten is dat soms helemaal niet fijn. Veel katten drinken over het algemeen al te weinig. En vooral op dit soort warme dagen is dat natuurlijk niet goed. Katten drogen daardoor sneller uit, en hierdoor kunnen ze problemen krijgen met de blaas en nieren. Dit kan je natuurlijk oplossen door het veranderen of verplaatsen van de drinkbak, maar ook de voeding aanpassen is vaak een goed idee. Nu het extra warm is kan je jou kat natuurlijk ook eens verwennen met een heerlijk ijsje. Deze ijsjes zijn kant en klaar te koop, maar zelf maken is natuurlijk ook super leuk!

Lees meer »

Groente voor jouw huisdier

Steeds vaker krijgen honden en katten groentes als tussendoortje. Waarom is dit goed? Welke groentes kan je het beste geven? Dit zijn allemaal vragen die erg belangrijk zijn als je jouw hond of kat wat extra vitamines wil geven.

Lees meer »

Bone Broth

Bone Broth of botten bouillon word steeds vaker aan honden aangeboden. Dit is een soep gemaakt van verse botten en kruiden om de hond te ondersteunen en aan te laten sterken. Maar eigenlijk kan het altijd bij de maaltijd worden gegeven.

Lees meer »

Voordelen van BARF

Tegenwoordig hebben steeds meer verschillende honden en katten rassen problemen met voeding. Dit is vaak te zien aan de huid en vacht van de hond maar ook met diarree en het niet meer willen eten. Hiervoor kan je vervolgens naar de huisarts gaan en die kunnen je helpen met het uitzoeken waar dit vandaan komt. Vaak een allergie voor een bepaalde soort voer basis of bijvoorbeeld de granen die er in zitten. 

Lees meer »

De basis

De term BARF heeft een aantal verschillende afkortingen. Een daarvan is Bones and Raw Food maar het word ook wel Biologically Appropriate Raw Food genoemd. Uiteindelijk komt het beide op het zelfde neer, je hond of kat voeren door middel van rauwe voeding. Dit zijn dan onder andere kippen karkassen, eend, paard of koeien botten, maar ook groentes en orgaanvlees.

Lees meer »

Nadelen van BARF

BARF heeft een hoop voordelen. Maar natuurlijk heeft het ook zo zijn nadelen. Hieronder staan alle nadelen op een rijtje en natuurlijk ook hoe je hier mee om moet gaan. Ook worden de meeste zorgen die mensen vaak hebben bij het voeren van BARF besproken.

Lees meer »

Wandelen

Trekt jouw hond je altijd de straat op wanneer je met hem gaat wandelen? Rent hij rondjes om je heen (waarbij hij je in de riem wikkelt) of behandelt hij zijn riem als een trekspel? Je bent niet alleen - aan de riem lopen gaat niet vanzelf voor veel honden. Maar hier is het goede nieuws: met de juiste training kunnen de meeste honden leren om beleefd naast je te lopen. Je moet alleen weten hoe je een hond aan de riem moet trainen.

Lees meer »