Alles over Puppies

In deze blog lees je alles over het kopen, hebben en opvoeden van jou nieuwe hond. 

Socialisatie

Een belangrijk onderdeel van de eerste levensfase van een pup is de socialisatie fase. Het eerste deel van de socialisatie heeft de pup al gehad bij de fokker. Maar het tweede deel van de socialisatie moet je als baas helemaal zelf doen. Of nou eigenlijk juist niet. In deze eerste levensfase staat een pup erg open voor het leren van nieuwe dingen zonder dat hij hier snel bang van word. Het is dus de perfecte fase om allerlei dingen te ondernemen en ontdekken die hij in zijn verdere leven tegen kan komen. Zo zal hij moeten leren met verschillende mensen om te kunnen gaan, maar natuurlijk ook met andere dieren, hij moet leren wat verkeer is, en wat kinderen zijn. Ook is het natuurlijk belangrijk dat hij andere honden leert kennen.

Lees meer »

Het begin

Dan is het eindelijk zover. De pup is 8 weken en mag mee naar huis. Je hebt hier al lang naar uitgekeken, maar voor de pup echt thuis kan komen zijn er een aantal dingen die je in huis moet hebben. Een hondenmand, voer, voer en drink bakken, een speeltje, snoepjes en nog een halsband/tuig en lijn. En voor je deze dingen in huis haalt is het belangrijk je eerst goed te verdiepen in wat je daarvoor wil hebben.

Lees meer »

Aankopen pup

Als je hebt beslist dat je een nieuwe hond in huis gaat halen is het belangrijk een aantal dingen op een rij te zetten voor je overgaat op de aankoop. Het eerste waar je naar gaat kijken is welk ras het beste past bij jou en/of je gezin. Om dit te bepalen moet je goed kijken naar hoe je zelf of hoe je gezin in elkaar zit, en wat jij/jullie uiteindelijk met de hond willen gaan doen. Het grootste probleem is dat mensen vaak een hond uitkiezen op uiterlijk. Hierdoor krijg je vaak niet de goede match. Kijk voor het kiezen van een hond naar het innerlijk. Dan kan je een hond kiezen die bij je past, en dus ook gelukkiger zal zijn.

Lees meer »

Wat heb je allemaal nodig voor een pup:

Puppie Checklist
PDF – 181,9 KB 292 downloads