Fun facts over honden

1. Honden ruiken bekenden geuren tot kilometers ver weg. Ze ruiken dus de leuke dames honden tot aan de andere kant van de stad. Of bijvoorbeeld de thuiskomt van hun baasje na een dag werken. Er is zelf een verhaal van een hond die zijn baasje kwijt was geraakt aan de westkust van america, en die hem helemaal tot aan de oost kust is gevolgd.

 

2. Als je met je hond gaat wandelen blijft deze vaak lang snuffelen op plekken waar andere honden eerder hebben geplast. Dit is natuurlijk niks speciaals. Maar terwijl wij geduldig staan te wachten tot de hond klaar is om door te lopen kan de hond aan dat ene plasje precies ruiken welke hond daar eerder is geweest, hoe het met de hond gaat en wanneer deze hier zijn plasje heeft gedaan. 

3. Honden zijn oversext en dat ligt aan ons. Vroeger als een wolf ging paren ging deze eerst weken op zoek naar de juiste partner om een sterk nageslacht te krijgen. Toen wij mensen de wolf in huis haalde om klusjes mee te doen en e werken werden de meest gewillige ''wolven'' gebruikt om mee te fokken. Dit werd steeds verder in de bloedlijn doorgegeven. hierdoor is het tegewoordig een stuk makkelijker geworden om door twee honden bij elkaar te zetten puppies te krijgen. Maar als een reu weer een dagen loopt te janken, of er plotseling tijdens een wandeling vandoor gaat omdat hij een loopse teef heeft geroken kunnen we dus niet boos worden op de hond. Dit is alleen de schuld van de orginele eerste fokkers.

 

 

4. Vossen zijn net honden. In Rusland hebben ze een experiment uitgevoerd met vossen. Hierbij hebben ze een troep vossen genomen en deze geïntroduceerd aan mensen. Vervolgens zijn ze met deze vossen gaan fokken. Hierbij pakte ze steeds de minst agressieve vossen. Totdat ze bij de vierde generatie vossen hadden die volledig confortabel waren rondom mensen. Hierbij viel niet alleen op dat ze aandacht opzochten en lichaamstaal konden lezen, maar ook dat het uiterlijk veranderden. De oren werden soepeler en bleven meer naar beneden hangen, de staart begon te kwispelen en er kwamen vlekken in de vacht. Zelfs de bouw werd anders, de poten en staart zijn korter, de bek kleiner en het hoofd breder. Hier kan je dus ook makkelijk zien hoe onze honden zijn veranderd door de jaren heen.

5. En om ons lijstje voor vandaag af te sluiten een laatste fun fact over honden. Want we moeten ze natuurlijk niet alleen maar veren in hun kont stoppen. Want eerlijk is eerlijk ze zijn natuurlijk ook allemaal een beetje maf. Heb je jou hond wel eens rondjes zien draaien voor de deze ging poepen? Dit heeft dus te maken met de machnetische straling in de grond. Honden voelen dit aan en willen dan ook het liefst richting het noorden of het zuiden poepen. waarom? Dat is nogsteeds de vraag. Maar iets aan onze mooie huisdieren moet een misterie blijven.