Honden Detox

Ryan Carnahan is een van de meest getalenteerde holistische dierenartsen uit Vancouver. Hij heeft al 17 jaar een praktijk en combineert homeopathie, osteopathie, kruidengeneeskunde, energetische healing en natuurlijke voeding. Ook heeft hij de honden Detox geïntroduceerd. Want momenteel zijn zware metalen een van de ernstigste vervuilende en ziekte veroorzakende factoren die er zijn. Leren hoe je op natuurlijke wijze kunt ontgiften, kan maanden en jaren toevoegen aan het leven van jou beste vriend.

Mineralen:

Mineralen en welke functie ze in het lichaam hebben en wat gebeurt er als we een hele voedselbron van mineralen leveren. Dit is heel belangrijk. Er is onlangs een onderzoek geweest die aantoont dat zelfs in de beste rauwe voeding nog een tekort aan mineralen kan zitten. We kunnen voeding van de hoogste kwaliteit geven en vanuit de meest ongerepte omgevingen, maar de planten groeien in grond die minder mineralen bevat dan ooit het geval was. Het lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig om te ontgiften en gezond te blijven.

De lever is het belangrijkste ontgiftings- orgaan en heeft een enorme hoeveelheid aan verschillende voedingsstoffen nodig om het lichaam te ontgiften van een breed scala aan gifstoffen – inclusief die geproduceerd zijn tijdens het metabolisme en door microben zoals bacteriën, gisten, parasieten en gifstoffen uit het milieu.

De lever is constant bezig om deze gifstoffen te metaboliseren en als het lichaam niet het volledige spectrum van voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines ontvangt, zullen de leverenzymen deze gifstoffen niet efficiënt kunnen verwerken en zullen ze gezondheidsproblemen gaan veroorzaken.

Zware metalen:

Onze honden eten botten en organen, en deze bevatten zware metalen. Vooral nieren en de hersenen kunnen veel kwik en andere metalen zoals cadmium bevatten. In botten word vaak het meeste lood opgeslagen. Als onze honden deze organen en botten eten, wat deel is van hun natuurlijke dieet, moeten hun lever, nieren, darmen en longen deze metalen weer op een goede manier kunnen afbreken en afvoeren. Om dit goed te kunnen hebben ze een volledig spectrum aan voedingsstoffen nodig om hiermee om te gaan.

Kwik is een groot probleem, en dit is overal te vinden in de omgeving van uw hond. En als uw hond gezond is zal deze wel een groot deel van deze zware metalen kunnen uitscheiden. Maar bijvoorbeeld zwavel, selenium, zink, mangaan, magnesium en andere mineralen zijn allemaal nodig om deze enzymen te maken. Vooral in de lever zijn deze enzymen extreem belangrijk.

Kwik in het bijzonder bind zich bijvoorbeeld met zwavel en selenium. Hierdoor kan het lichaam een tekort krijgen aan deze mineralen. En zink zal concurreren met cadmium, lood kan concurreren met calcium en word afgezet in de botten. Deze giftige metalen hebben dus een makkelijke manier om het lichaam binnen te komen en schade aan te richten. Daarom moeten we zorgen dat onze honden een gezonde voorraad hebben van goede mineralen. Zodat de ontgiftings- enzymen in de best mogelijke vorm zijn en kunnen helpen de metalen uit het lichaam te krijgen.

Essentiele oliën

Mineralen, vitamines en oliën allemaal heel verschillende categorieën voedingsstoffen zijn. Een Hoogwaardige visolie (bijvoorbeeld deze zalm olie) is een belangrijke bouwstof voor de hond. Omega-3- vetzuren kunnen ook plantaardige zijn, maar ze zijn niet zo krachtig en biologisch beschikbaar als de visoliën. Ook is het een goede multivitaminen en heeft het een probiotisch supplement.

Wanneer detoxen.

Het is belangrijk om een hond regelmatig te laten detoxen. Maar je kan het ook meten. Normaal gaat dit met een bloed onderzoek. Dit is een prijzige manier van onderzoeken. Ook kan dit natuurlijk alleen gedaan worden bij een dierenarts. Bovendien is het een momentopname. Daarom is er tegenwoordig een makkelijkere en betere manier van het nakijken van toxische levels bij een hond. Dit is de haar test. Het haar van je hond is een soort 'tijdcapsule'. Naarmate het haar groeit, sluit het zich af in bloed dat mineralen en gifstoffen bevat. Haar testen kwantificeren gifstoffen in het lichaam, vertellen je welke gezonde elementen ze naar buiten duwen en geven je nauwkeurige waarden van welke mineralen ontbreken en welke in overmaat aanwezig zijn.

Ontgiften in 3 stappen:

Na het lezen van deze blog weet je vast waarom het zo belangrijk is om uw hond 2 keer per jaar te ontgiften. Op deze manier kunnen we langer van onze vrienden genieten.

  • Stap 1: Voeg plantaardige mineralen toe aan het dieet van uw hond. Bijvoorbeeld bij Doggy Parex.
  • Stap 2: Voeg probiotica toe aan het dieet. Dit kan bijvoorbeeld met de Happy pap of met Profivex soft chew.
  • Stap 3: pas tijdelijk het dieet van de hond aan. Hieronder vind je een aantal voedingsmiddelen die aan te raden zijn voor tijdens een detox.

Geef altijd een combinatie van supplementen en voeding.

Als basis is het belangrijk tijdelijk zo veel mogelijk vetarm vlees te voeren. Laat ook in deze detox periode de brokken aan de kant staan.

Voorbeelden voor de basis:

Biologisch van Herrmanns is een aanrader. Omdat in biologisch vlees zeker geen extra antibiotica word toegevoegd.

Vervolgens kan je dit gaan aanvullen met waterkers, basilicum en kurkuma. Een van de drie is al voldoende om een verschil te maken in de leverwerking van uw hond. Geef dan ook niet meer van 15 tot 20 mg kurkuma per 500 gram lichaamsgewicht. Probeer dit over de duur van 2 weken langzaam te introduceren, en zorg dat er voldoende water aanwezig is voor de hond om te drinken.

Als u alle drie de stappen volgt kan u uw hond zo gezond mogelijk houden en een hoop vervelende kwaaltjes voor blijven.

Houd er rekening mee dat detoxen geen medisch geneesmiddel is. Raadpleeg bij ernstige klachten altijd uw dierenarts.

 

 

*bron:

  • peterdobias.com
  • degroeneos.nl
  • farmfood.nl