Wat moet ik meenemen op vakantie

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 19:33

Als je met de hond op vakantie gaat moet je aan een hoop extra dingen denken. Nu verschilt het ook of je met de hond het vliegtuig in gaat of lekker met de auto gaat. Persoonlijk ben ik er geen fan van om de hond mee te nemen in het vliegtuig. Dit zorgt vaak voor veel stres en je moet er een hoop extra dingen voor regelen.

Met de auto

Als je met de auto gaat zal dit niet het eerste ritje zijn van de hond, maar wel is deze vaak een stuk langer als dat ze gewend zijn. Vaak neem je een hond niet mee voor een zee en stand vakantie, maar wel is het leuk ze mee te nemen op een wandel vakantie. Wat moet je allemaal meenemen als je vertrekt:

Houd er rekening me dat je vaak nog extra spullen nodig hebt afhankelijk van de locatie waar je heen gaat. Nu is het soms handig om speciale honden schoenen mee te nemen als je veel gaat wandelen in de bergen of de sneeuw. Maar als je lekker naar het water gaat kan het erg handig zijn een speciale honden handdoek mee te nemen. 

Veel honden kunnen op een vreemde locatie ook last hebben van stres. Dit kan je zien doordat ze overmatig gaan hijgen, piepen of last hebben dan dunne ontlasting. In dit geval kan je ze ondersteunen met supplementen. Met speciale No stress mix kan je de stres van uw hond beperken. Mocht de hond erg veel last hebben van een dunne ontlasting is dit makkelijk op te lossen door speciale Psyllium vezels over de voeding te doen. 

let op, ook binnen europa heb je voor de hond vaak extra entingen nodig. controleer dit altijd ruim voor je vertrekt

Met het vliegtuig

Met het vliegtuig op vakantie gaan met je hond is mogelijk, maar vergt veel voorbereiding. Honden kunnen op drie manieren mee vliegen:

  1. In de cabine
  2. Bij de ruimbagage
  3. Bij de vracht.

Als je een klein hondje hebt kan het dus zo zijn dat deze mee mag in de cabine. De kosten en voorwaarden zijn per maatschappij verschillend, dit kun je bij elke vliegtuigmaatschappij navragen. Aangezien het voor een hond behoorlijk heftig is om met het vliegtuig te vliegen (verblijf in een bench, temperatuur- en hoogteverschil, alleen zijn voor lange uren achter elkaar, etc.), is het raadzaam om er goed over na te denken of je je hond een plezier doet met deze vakantie.

Ook kan je in het vliegtuig niet zomaar een bench meenemen. Deze moet voldoen aan specifieke eisen. Let hier dan ook goed op. De gemiddelde vliegtuig bench kost dan ook tussen de €100 en €200. Eventueel op aanvraag beschikbaar bij Hunters nature. Ook moet je natuurlijk voer meenemen het vliegtuig in. Gezien je hier maar een maximum gewicht mag meenemen is het goed ruim van tevoren te bekijken wat je mee wil nemen. Een voorbeeld is geperste brok. Hiervan hoef je de hond minder te geven omdat het uitzet in de maag. ideaal dus. Blik en natvoer is minder geschikt. Door de druk kunnen de blikken springen. En honden voeding uit je schone kleren halen op vakantie is niet de bedoeling. Ga er ook niet van uit dat je in het buitenland zomaar voeding kan gaan kopen. Samenstellingen zijn vaak anders in het buitenland. En hierdoor kan de hond erg dunne ontlasting krijgen.

Voor in de koffer:

In het vliegtuig ruim word er altijd erg goed gekeken naar de honden. Ze zitten altijd samen met een van de bemanningsleden. Maar ze mogen niet hun bench uit. Ze gaan als laatste aan boord en ze mogen er als eerste vanaf. Als je de hond gaat halen op plaats van bestemming moet je vaak nog wel een uur of meer wachten. De hond word namelijk eerst volledig onderzocht door een dierenarts. Zodra deze de OK geeft voor de gezondheid mag de hond met jullie mee. Kijk dan ook uit met speciale vliegveld transfers. Zij wachten namelijk niet op jouw. Huur in plaats daarvan liever een auto, of ga met het openbaar vervoer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.