Meest hond vriendelijke landen in Europa

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 20:45

Met de hond op reis is natuurlijk heerlijk, niet alleen voor jou maar ook voor jouw beste maatje. Nu zijn niet alle landen er blij mee als jij de hond meeneemt. Daarom willen wij bij Hunters nature de meest hond vriendelijk landen van Europa op een rijtje zetten. Want het is toch veel leuker als niet alleen jij maar ook jouw hond word gewaardeerd op plaats van bestemming.

Denemarken

Denemarken staat zeker als eerste op de lijst van meest hond vriendelijke vakantie landen van Europa. Ze hebben er fantastische stranden en mooie steden om lekker doorheen te wandelen met de hond. Ook zijn er in Denemarken veel leuke en gezellige vakantie huizen beschikbaar voor gezinnen en hun harige vinden. Bij ongeveer 44% van de beschikbare accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Dit is verreweg het hoogste percentage in Europa. Het beste kan je met jouw viervoeten naar midden en noord Jutland gaan. Hier is meer dan de helft van de vakantiehuizen en vakantiewoningen hond vriendelijk. Ook zijn op alle stranden van Denemarken honden van harte welkom. Maar tussen 1 april en eind september moet de hond wel zijn aangelijnd. Ook mogen honden aangelijnd de nationale natuurgebieden in. En zelfs bij grote pretparken zoals Legoland en Safaripark Givskud Zoo mogen honden mee. Vaak zijn er zelfs door de parken heen hondenpoepzakjes, drinkbakken en speciale prullenbakken te vinden.

Oostenrijk

In Oostenrijk kan je ook veel mooie plekken bezoeken met de hond. Hier is 35% van alle vakantie woningen hond vriendelijk. Dit is dan ook de rede dat dit land op nummer twee staat. Het land is erg geschikt voor actieve familie vakanties. Vooral het noorden van Oostenrijk is erg interessant. Daar mogen de honden namelijk veelal zwemmen in de heerlijke berg vijvers. Een van de mooiste plekken speciaal voor honden is aan het meer van Hallstatt in het Salzkammergut. Hier ligt een speciaal honden bad met panoramisch uitzicht op de Alpen. Als je in de bergen wandeltochten gaat maken zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ze hebben en streng beleid wat betreft het aanlijnen van honden. Neem dus altijd een lijn mee. Op de borden staat wel altijd goed aangegeven waar de honden aan de lijn moeten. Maart t/m mei moeten honden altijd aangelijnd zijn. Dan heeft het wild jongen. Verder is het ook handig een muilkorf mee te nemen. Zou je bijvoorbeeld de hond mee willen nemen de lift in dan moet hij een muilkorf om. Ook kan het gevraagd worden in het openbaar vervoer of restaurants.

Finland

Ook in Finland zijn ze erg hond vriendelijk. Met 35% van alle vakantiehuizen die honden verwelkomen staan ze op een goede derde plek. Noord Karelië is hiermee de meest hond vriendelijke plek van Finland. Hier zijn 55% van de accommodaties geschikt om honden mee te nemen. Finland is dan ook het land van de duizend meren. Er is genoeg water om elke viervoeter heerlijk te laten zwemmen. Ook is het er vaak erg rustig, waardoor je zelf volledig kan genieten. Finland is een mooi open land, veel natuur en water. Honden mogen dan ook in een groot deel van de natuur heerlijk los lopen. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Speciale parken en natuur gebieden moet de hond aan de lijn. Ook moet je de hond aanlijnen als je een privé bos inloop. Ook in het rendiergebied stellen de rendierboeren honden niet op prijs. Ze zijn zelfs gerechtigd dat als jij een hond los hebt lopen tussen de rendieren dat ze hem mogen afschieten. Goed opletten dus! Ook moet je tussen 1 maart en 19 augustus wegblijven uit de jacht gebieden. Welke locaties en tijden hier aanhangen kan je beter navragen bij de VVV zodra je daar aankomt.  

Groot-Brittannië

Hier worden honden echt beschouwd als leden van de familie. Het is ook niet voor niks dat de Britse royals zulke hondenliefhebbers zijn. Iets meer als 34% van de verhuurders in Groot-Brittannië laat dan ook honden toe in de hotels en vakantiewoningen. Vooral in Redcar en Northumberland zijn honden erg welkom. En aan de noordkust van Engeland scoor je helemaal punten als je je mooie hond meeneemt. Omdat Groot-Brittannië zo gek is op honden zijn er ook talloze plekken waar de hond heerlijk los mag. In natuurgebieden en in de stad heb je paden en parken waar speciaal aangegeven staat dat de hond lekker mag rond zwerven. Honden mogen nooit in een weide met dieren lopen. In dat geval mag een boer je hond zelfs straffeloos neerschieten. Oppassen dus. Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert, wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn. Ook is het belangrijk zakjes mee te nemen. Hondenpoep niet opruimen kan leiden tot een verassend hoge boete tot omgerekend €140,-.

Kroatië 

Als het land van de Dalmatiërs niet vriendelijk zou zijn tegen honden zouden wij het ook niet meer weten. In dit prachtige vakantieland heb je heerlijk veel plekken om te genieten van jou hond. Met minimaal een derde van alle vakantie verblijven die honden ontvangen kan je hier vast een mooie plek uitkiezen. Vooral in Primorje-Gorski en Istrië zijn honden het meeste welkom, maar ook in het kustgebied Dalmatië zijn ze nog steeds dol op honden. Toch is een vakantie naar Kroatië nog niet zo makkelijk gedaan. Honden moeten bij de grens als daar om word gevraagd een bewijs kunnen aantonen dat ze langer dan 21 maar korter dan 3 jaar geleden zijn geënt tegen rabiës. Ook mogen honden onder geen beding op de voorstoelen van een auto zitten. Alleen achterin in de bench of met een speciale auto gordel. Ook mag je niet alle honden meenemen naar Kroatië. De Pitbull Terriër of kruisingen hiervan mogen Kroatië niet in. Volgens de regels van de Ordinance on Dangerous Dogs (Official Gazette of the Republic of Croatia“ number 117/08), mogen honden van het type bullterriër en kruisingen daarvan Kroatië ook niet bezoeken.
Voor de Staffordshire bull terriër, American Staffordshire terriër, bull terriër, mini bull terriër en iedere hond die lijkt op dit ras is een stamboom vereist zodat je kunt aantonen dat het om een rashond gaat die is ingeschreven in het register van de FCI.

  • De volgende hondenrassen dienen moeten in openbare ruimten aangelijnd en gemuilkorfd zijn: Dobermann, American StaffordShire Terriër, Bull Terriër, Rottweiler, Dog, Duitse en Belgische herder, Japanse gevechtshonden, Grote Japanse spits, Mastiff, Sarplaninac en hun kruisingen.
  • De Bordeaux Dog en de Napolitaanse Mastiff moeten in openbare ruimten natuurlijk aan de lijn maar hoeven geen muilkorf te dragen.

Qua loslopen is het in Kroatië erg makkelijk. Honden mogen buiten de bebouwde kom lekker los, maar moeten wel goed luisteren en zo veel mogelijk op het pad blijven. Soms liggen er namelijk vanuit de oorlog gevaarlijke materialen buiten de wegen om. Ook op stranden mogen honden los. Maar let wel op dat dit niet zo is voor de badstranden. Is het dus ergens druk met badderen mensen loop dan een strand verder, of vraag bij de lokale bevolking voor een hond vriendelijk strand.

Duitsland

Bij onze Oosterburen is 30% van de vakantie accommodaties hond vriendelijk. Met 58% van de vakantiehuizen waar harige vrienden welkom zijn, kunnen hondenbezitters het grootste aanbod vinden in het Eifeldistrict Bitburg-Prüm in Rijnland-Palts. In de meeste gevallen kun je je hond zelfs gratis meenemen. Er bestaat geen algemene muilkorf verplichting in Duitsland. De regels hiervoor kunnen per Bundesland of zelfs per gemeente bepaald worden. Als er regels vastgesteld worden voor een muilkorf, gelden die doorgaans slechts voor publieke plaatsen waar veel mensen samenkomen. In Duitsland heb je veel mooie plekken waar honden heerlijk los kunnen lopen. Nu is het wel zo dat honden vast moeten in de speciale natuurgebieden. Ook is het belangrijk poep zakjes mee te nemen. Want als je een keer een dorp in gaat is het wel erg belangrijk dat je het netjes opruimt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.