De Franse Bulldog is een lief en energiek hondje die dol is op spelen en aandacht. Hij word vaak als huishond gehouden. Hij is goed met kinderen en met andere honden. Wel kan hij eigenwijs zijn, maar dit maakt het dan ook een erg leuk ras. De vachtverzorging van de Franse Bulldog is vrij simpel.

Vacht verzorging

Je kan zijn vacht mooi houden door hem een keer in de week te borstelen met een rubberen borstel. Hierdoor blijft de doorbloeding goed en verliest hij minder haren. Wel is het belangrijk dat hij in zijn rui periode goed word geborsteld zodat er geen haren blijven vast zitten.

De Franse Bulldog heeft ook veel huid plooien of rimpels. Het is belangrijk deze goed bij de houden. Dit kan eventueel met baby doekjes of speciale honden doekjes. Franse Bulldogs staan er wel om bekend dat ze makkelijk huid problemen krijgen. Let hier dus goed op en ga er op tijd mee naar een dierenarts als je iets ziet wat niet goed is. 

Eigenlijk hoef je een Franse Bulldog nooit te wassen. Door de vacht blijft er weinig vuil in hangen. Wel kunnen ze na verloop van tijd meer gaan ruiken. Dan kan je er voor kiezen ze toch in bad te doen. Doe dit dan wel altijd met honden shampoo, en met voorkeur honden shampoo voor de gevoelige huid

Voeding

Een Franse Bulldog is een klein hondje met een gevoelige maag. Ze zouden mooi en strak gespierd moeten zijn maar helaas worden ze ook erg snel te dik. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de juiste voeding te geven. Koolhydraten kan je het beste weg laten. Let hier dan ook zeker op bij het kiezen van de juiste voeding. Ook is het belangrijk om bepaalde snacks te vermijden. Een franse bull is er zeker bij gebaad als je een hoge kwaliteit voeding kiest.

Qua brokken zou ik altijd gaan voor een variant zonder granen maar met veel eiwitten. En het liefst een brok die ook nog zacht is voor het darm gestel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Oven-Baked graanvrij of bijvoorbeeld Yora brokken.

Bij natvoer moet je uitkijken dat je niet te veel vetten gaat voeren. Paté zou ik dan ook zeker willen vermijden. Maar een Jelly of pouch is dan wel weer ideaal.  

Ook vers vlees is een goede optie. Hierbij heb je de Kip of kalkoen voor de gevoelige maag, maar ook de houdbare lam en rijst worsten van Darf zijn perfect voor een klein hondje. 

Sporten met uw hond

Een sportieve training is een geweldige manier om je Franse Bulldog fit en gezond te houden. Er zijn verschillende vormen van lichaamsbeweging om je Frenchie te laten uitvoeren om fit te blijven. Maar niet alle soorten fysieke activiteiten zijn goed voor deze honden. Dit ras heeft veel zorg nodig als het gaat om fysieke oefeningen.

Franse Bulldogs houden van wandelingen, maar niet als het erg heet is. Ook moet het tempo niet te hoog zijn en moet je je franse Bulldog niet te zwaar belasten met lange afstanden. Door zijn korte pootjes zit een marathon er niet in. Veel Franse Bulldogs hebben door de korte vorm van het hoofd bovendien last van kortademigheid, waardoor de viervoeter sneller dan hem lief is begint te hijgen.

Ga daarom lekker naar het park, en laat hem spelen met andere honden. Dat vinden ze heerlijk. Maar veel honden sporten zijn niet geschikt om te doen.

Algemene Eigenschappen

Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring Een beetje kwijlen
Basistraining nodig Moet wekelijks verzorgd worden
Gaat graag rustig wandelen Rustige hond
Gaat graag een uur per dag wandelen Waakhond. Blaft en waarschuwt
Heel klein hondje Gaat goed samen met andere huisdieren

Belangrijke eigenschappen

Levensverwachting:11-14 jaar

Gewicht: 7,5–12,5kg

Hoogte: 30–31cm

Kleuren: De Franse Bulldog heeft meerdere erkende kleuren vacht, zoals: gestroomd, fawn (wildkleur) en bont (wit met fawn of gestroomde platen)

Grootte: Klein

Producten uit dit artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.