De Engelse Bulldog, een leuke gezinshond die echt leeft van de aandacht die hij krijgt van zijn baasjes. Hij is speels en vriendelijk en heeft qua vacht niet zo veel verzorging nodig.

 

Vacht verzorging

Voor de Engelse Bulldog is een keer per week een borstel beurt met een rubberen borstel of handschoen voldoende. Hij heeft twee keer per jaar een rui periode waarin hij heel veel haar verliest. Dan is het nodig om langer door te borstelen en zo veel mogelijk dode haren weg te halen.

Wel heeft de Engelse Bulldog veel huidplooien of rimpels. Het is belangrijk om deze goed schoon te houden. Hiervoor kan je baby doekjes gebruiken of speciale doekjes voor honden. 

De Engelse Bulldog hoeft niet zo vaak in bad. Hij neemt met zijn korte vacht vaak niet zo veel vuil mee. Zijn huid kan heel gevoelig zijn. Dus mocht je hem toch willen wassen doe dit vooral met honden shampoo voor honden met een gevoelige huid.

Voeding

Voor een Engelse bulldog is het erg belangrijk dat je de juiste voeding uitkiest. Ze zijn erg gevoelig voor allergieën, het is daarom erg opletten welke proteïne je uitkiest voor je Bull.

Het beste is om te zoeken naar voeding speciaal voor honden met allergieën. Op die manier overprikkel je de hond niet te veel en heeft hij hopelijk ook geen allergische reactie op de voeding.

Voor brokken zou ik dan ook kijken naar voeding waar geen granen in zitten en een hypoallergene proteïne bron. Kijk bijvoorbeeld een naar Yora brokken, of acana free run duck

Natvoeding kan ook een goede optie zijn. Happy dog Struisvogel, of de sensetive lijn van Herrmann's zijn goede keuzes. Met Herrmann's kan je makkelijker wisselen tussen de verschillende smaken. 

Vlees voeding kan ook een optie zijn, konijn of paard zijn hypoallergeen, maar ook de haptoe worsten eend of paard zijn een goede optie.

Algemene Eigenschappen

Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring Een beetje kwijlen
Basistraining nodig Moet om de dag verzorgd worden
Gaat graag rustig wandelen Blaffende en spraakzame hond
Gaat graag een uur per dag wandelen Waakhond. Blaft en waarschuwt
Kleine hond Gaat goed samen met andere huisdieren

Belangrijke eigenschappen

Levensverwachting:11-14 jaar

Gewicht: 23–25kg

Hoogte: 31–36cm

Kleuren: De vacht van de Bulldog is getijgerd, verschillende tinten rood, reebruin of wit met een van die kleuren

Grootte: Klein

Producten uit dit artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.