Perzische kat

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 22:00

De rustige en terug getrokken Perzische kat is een van de populairste katten rassen van Nederland. Hij heeft buiten een mooi uiterlijk ook de vriendelijkheid mee. Hij is onafhankelijk maar wil toch vaak nog langskomen voor een knuffel en aandacht. De vachtverzorging van een Pers is wel vrij intensief.

Hij heeft twee rui periodes in een jaar waarin hij veel haar verliest. In de zomer heeft de pers een vrij dunne korte vacht waardoor hij soms zelfs kort harig lijkt. Maar in de winter hebben ze een volle lange vacht. Het nadeel is dat er veel klitten in kunnen zitten. Daarom is het belangrijk zijn vacht goed bij te houden.

Voor de wekelijkste verzorging is het belangrijk een pers zeker twee a drie keer per week te kammen. Pak vooral de liezen en oksels mee. Maar ook de rest van de vacht en de staart zijn belangrijk. Ze kunnen vooral in de rui periode makkelijk klitten krijgen. 

Een Pers hoef je eigenlijk nooit te wassen. De Pers houd zichzelf goed bij en meestal is dit voldoende. Mocht de vacht zo vies zijn dat alleen wassen van de kat zelf niet voldoende is kan je hem in bad doen. Gebruik wel speciale katten shampoo en zorg dat er geen water in zijn oren of ogen komt. 

Om de kat te drogen kan je een fohn gebruiken. Maar zorg wel dat de kat hier goed tegen kan want als de kat bang word is dat niet de bedoeling. je kan de kat ook droog proberen te maken door middel van een handdoek. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.