Ragdoll

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 22:00

De vrolijk en speelse Ragdoll is een erg gewilde kat onder Nederlandse gezinnen. Ze zijn ontzettend vriendelijke en vinden bijna iedereen leuk. Een erg makkelijke poes in een huiselijke omgeving. De Ragdoll is ook makkelijk voor een druk gezin omdat de vacht weinig extra aandacht nodig heeft.

Bij de Ragdoll is een keer in de week rustig door borstelen of kammen voldoende. Ze hebben een halflange vacht die bijna geen tekenen vertoont van klitten. Wel hebben ze twee duidelijke rui periodes. Eentje waarin ze overgaan van de dunne zomer vacht naar een dikkere winter vacht en een waarin ze van die winter vacht weer terug gaan naar de zomer vacht. 

In deze rui periodes is het makkelijk om ze vaker te borstelen. Zo komen de haren die ze dan verliezen niet door het hele huis te liggen. Mochten ze dan toch een klit krijgen probeer deze dan eerst uit te pluizen voor je hem helemaal gaat doorkammen. 

Wassen is bij dit ras niet nodig. Ze houden zichzelf erg netjes schoon. En aangezien je dit ras het beste niet buiten kan laten rondlopen zullen ze ook niet zo snel veel vuil mee naar binnen nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.