Stichting Katshuisch

Het Katshuisch bied een veilige huisvesting en opvang voor gehandicapte katten. Hier krijgen ze de nodige medische zorg en begeleiding. En dit word gedaan met alle liefde.

Geschiedenis

Arianne, de eigenaresse en oprichtster van het Katshuisch, had op jonge leeftijd nog niet veel met katten. De katten in haar leven waren vooral afstandelijk en bedoeld om de muizen en ratten in de schuur te verjagen. Op haar 18e jaar ging ze op zichzelf wonen en veranderde de manier waarop zij naar katten keek. Ze keek en leerde over de verschillende katten gedragingen en waarom ze bepaalde dingen wel en andere niet deden. 

Als eerst kwam Agnes op haar pad. Een kat met een handicap. Daar op volgend nam ze Wilma in huis, een kat met scoliose. Omdat deze kat door haar aandoening nog niet zindelijk was heeft Arianne bijna een jaar gezocht naar een passende oplossing. Deze vond ze door veel verschillende methodes te proberen en een hoop tijd te steken in het proces. Hierna was ze verkocht en is het balletje gaan rollen. In 2017 zijn ze verhuisd naar de nieuwe locatie. Dit omdat het vorige huis niet meer groot genoeg bleek te zijn. Bij de nieuwe huisvesting is er overal naar gekeken. Zo moest er een grote tuin omheen zitten en voldoende ruimte op de begane grond zodat de zwaarst gehandicapte katten geen trap meer hoefde te lopen. En dat perfecte plekje hebben ze gevonden in een buitenwijk van den Bosch. Hiermee was officieel het katshuisch geboren.

Bewoners

Op de site van het Katshuisch hebben ze een erg mooie pagina gemaakt waar alle huidige bewoners op staan. Hier kan je de mooiste verhalen en de leukste foto's vinden van deze prachtige katten.

Een van deze mooie verhalen is dat van Koosje:

Koosje. Prachtige Koosje. Koosje HAD twisted legs. Met andere woorden; de achterpootjes van Koosje stonden hartstikke krom.
Koosje liep dus niet op de kussentjes onder zijn voetjes, maar op zijn elleboogjes.
En dat was levensgevaarlijk voor de kleine Koosje. Want een wondje betekende ook een kans op een ontsteking. En dus zat de kleine Koos op een gegeven moment de hele tijd aan de antibiotica. Voor kittens/katten zoals Koosje bestaat geen handboek. Is niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn.


Dus begon operatie: Redt Koosje.
De buurvrouw van Arianne naaide sokjes voor de kleine, met daarin zachte inlegzooltjes.
Dat ging een tijdje goed. Tot hij wondjes kreeg en hij 11 maanden was en de wondjes met geen mogelijkheid meer dicht gingen.
Na heel lang zoeken vonden we een chirurg die het aandurfde om Koosje te opereren.
En na een klein jaar had Koosje twee rechte achterpootjes. Wij vinden dat nog steeds een wonder!

Arianne heeft ook een boek geschreven over de reis van Koosje, deze kan je bestellen via: Koosje; de kat van 7000 euro - Hoe ver ga je om een kat te redden.

Een ander verhaal is het verhaal van Mijnheer Hannes. Een mooie zwarte kat met een rugzakje. Dit is het verhaal:

Dit is Mijnheer Hannes. De oudste bewoner van het Katshuisch. 13 jaar. Of tenminste, hij wordt 13 jaar geschat. Mijnheer Hannes woonde een tijdje in een speeltuin. Zijn baasjes zouden zijn overleden en de kinderen van de baasjes hadden geen interesse in Mijnheer Hannes. En dus woonde Mijnheer Hannes buiten. Maar Mijnheer Hannes is helemaal geen kat om buiten te wonen, want Mijnheer Hannes is zwaar gehandicapt. Zijn bekken is totaal uit vorm, daardoor loopt Mijnheer Hannes anders. Het lijkt net alsof hij de hele tijd sluipt. Met het middelste gedeelte van zijn lichaam laag over de grond. Maar schijn bedriegt; dit is gewoon Mijnheer HannesMijnheer Hannes is een stevige jongen van ruim boven de vier kilo en heeft al een heel leven achter de rug, getuige ook het kogeltje wat we zagen op de röntgenfoto’s. Maar daar heeft hij gelukkig geen last van.

Een oudere kat inpassen in zo’n grote groep als die in het Katshuisch is moeilijk. Daarom hebben we ook besloten Hannes te herplaatsen. Van de ruim vierhonderd keer dat onze Hannes gedeeld werd op sociale media kwam slechts een reactie. Maar een gouden reactie. Dus woont Hannes nu in Maastricht bij zijn nieuwe baasje en daar doet hij het redelijk goed. Maar Hannes blijft een kat met een enorme rugzak. Omdat Hannes medische zorg nodig heeft blijven wij de kosten voor Hannes betalen.

Wil je meer weten over de verhalen van alle bewoners kijk dan eens op: https://www.katshuisch.nl/Onze-bewoners/

Doneren

Als Hunters nature willen wij dit soort mooie stichtingen en doelen graag steunen. Alle beetjes helpen om deze mooie katten een goed leven te geven. Als jij ook wil helpen kan je doneren of je kan suiker oom of tante worden.

Een donatie kan worde gedaan via de site van het Katshuisch of volg de volgende link om direct te doneren: https://useplink.com/payment/qYu2a1xkEhou7i79Uc5cc/

Maar wil je graag meer steun geven en zelf ook nog eens af en toe in contact zijn met jouw favoriete kat kan je ook suikeroom of tante worden. 

Wat houdt het in?
Voor 9 euro per maand draag jij bij aan de zorg van een van de bewoners van het Katshuisch.
Die zorg kan van alles in houden, een lekker snackje, een mandje of een behandeling bij de fysiotherapeut of dierenarts.

Wat krijg jij ervoor terug?
Iedere kwartaal een dikke digitale knuffel met daarin het laatste nieuws uit het Katshuisch.
Een meet en greet met jouw lieveling en een low tea in het Katshuisch. (Mits de corona-regels dat toestaan)

Interesse? Mail dan naar info@katshuisch.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.