Barf

De juiste snack voor jouw hond

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende snacks voor honden dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Maar gelukkig zijn er een aantal vragen die jij jezelf kan stellen om te bepalen wat voor jouw hond het beste is. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van alle lekkere opties die er tegenwoordig zijn voor jouw hond. Let op, ''The proof is in the pudding.'' Niet elke hond is het zelfde. probeer het dan ook eerst eens uit zodat je zeker weet dat jouw hond het ook echt lekker vind!

Lees meer »

IJs voor de Hond

IJs voor honden is momenteel super populair. Je ziet steeds meer verschillende smaakjes en vormpjes om zelf thuis ijs te maken voor de hond. Dit is natuurlijk handig voor thuis, maar als je wat extra tijd hebt om je hond eens goed te verwennen kan je het ook prima helemaal zelf maken. Daarom hebben wij wat lekkere ijsrecepten op een rijtje gezet.

Lees meer »

IJS voor de kat

Het is nu natuurlijk heerlijk warm, maar voor onze katten is dat soms helemaal niet fijn. Veel katten drinken over het algemeen al te weinig. En vooral op dit soort warme dagen is dat natuurlijk niet goed. Katten drogen daardoor sneller uit, en hierdoor kunnen ze problemen krijgen met de blaas en nieren. Dit kan je natuurlijk oplossen door het veranderen of verplaatsen van de drinkbak, maar ook de voeding aanpassen is vaak een goed idee. Nu het extra warm is kan je jou kat natuurlijk ook eens verwennen met een heerlijk ijsje. Deze ijsjes zijn kant en klaar te koop, maar zelf maken is natuurlijk ook super leuk!

Lees meer »

Groente voor jouw huisdier

Steeds vaker krijgen honden en katten groentes als tussendoortje. Waarom is dit goed? Welke groentes kan je het beste geven? Dit zijn allemaal vragen die erg belangrijk zijn als je jouw hond of kat wat extra vitamines wil geven.

Lees meer »

Bone Broth

Bone Broth of botten bouillon word steeds vaker aan honden aangeboden. Dit is een soep gemaakt van verse botten en kruiden om de hond te ondersteunen en aan te laten sterken. Maar eigenlijk kan het altijd bij de maaltijd worden gegeven.

Lees meer »

Voordelen van BARF

Tegenwoordig hebben steeds meer verschillende honden en katten rassen problemen met voeding. Dit is vaak te zien aan de huid en vacht van de hond maar ook met diarree en het niet meer willen eten. Hiervoor kan je vervolgens naar de huisarts gaan en die kunnen je helpen met het uitzoeken waar dit vandaan komt. Vaak een allergie voor een bepaalde soort voer basis of bijvoorbeeld de granen die er in zitten. 

Lees meer »

De basis

De term BARF heeft een aantal verschillende afkortingen. Een daarvan is Bones and Raw Food maar het word ook wel Biologically Appropriate Raw Food genoemd. Uiteindelijk komt het beide op het zelfde neer, je hond of kat voeren door middel van rauwe voeding. Dit zijn dan onder andere kippen karkassen, eend, paard of koeien botten, maar ook groentes en orgaanvlees.

Lees meer »

Nadelen van BARF

BARF heeft een hoop voordelen. Maar natuurlijk heeft het ook zo zijn nadelen. Hieronder staan alle nadelen op een rijtje en natuurlijk ook hoe je hier mee om moet gaan. Ook worden de meeste zorgen die mensen vaak hebben bij het voeren van BARF besproken.

Lees meer »