Verschillende Rassen

Labrador

De labrador retriever is een van de meest gehouden honden in Nederland. Door zijn zachte karakter en makkelijke omgang met kinderen is dit een erg populair ras geworden.

Lees meer »

Duitse herder

De Duitse herder, het op een na populairste hondenras van Nederland. Staat bekend als een intelligente hond die houd van het werken voor zijn baas. Hij word veel gehouden als gezins-hond of waakhond, maar word ook gebruikt als politie en speurhond. 

Lees meer »

Golden Retriever

De Golden Retriever is de derde in de ranglijst populairste hond in Nederland. Ze worden veel in huis gehaald voor hun vriendelijke aard. Ze zijn slim en enthousiast en passen prima in een actief gezin. Ze hebben vrij veel beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. De vacht verzorging van een Golden Retriever is was meer werk als bij bijvoorbeeld een Labrador.

Lees meer »

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een ras dat erg op zijn baas is gericht. Ze zijn vrij groot en vriendelijk maar kunnen ook goed voor zichzelf zorgen. Ze hebben we veel beweging nodig, en passen dus prima in een actief gezin met een duidelijke leider. De vacht verzorging van een Berner Sennen is wel intensief en kost tijd.

Lees meer »

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër word ook wel de Engelse Stafford genoemd. Het zijn hele levendige en vrolijke honden in de omgang. Ze worden gehouden als waak en gezins-hond. De hond heeft wel een sterke leider nodig en met andere honden zijn ze vaak minder makkelijk. De verzorging van een Staffordshire Bull Terriër is erg makkelijk.

Lees meer »

Chihuahua, korthaar en langhaar

De Chihuahua, een erg bekend hondje met een interessante reputatie. Word vaak gehouden als een echte huishond. Ze kunnen, mits goed opgevoed, echt hele lieve en trouwe honden zijn. Maar vaak worden ze te soft opgevoed waardoor ze geen echte tegenspraak hebben gehad en dus maar doen waar ze zin in hebben.

Lees meer »

Boxer

De Boxer, een lieve trouwe gezinshond. De Boxer word voor veel verschillende redenen in huis gehaald. Een veel voorkomende rede is voor de beveiliging maar ze worden ook gebruikt als huis hond. Voor beide doeleinde is deze hond zeer geschikt. Het is over het algemeen een hele speelse hond die veel energie heeft, maar kan ook goed omgaan met kinderen. 

Lees meer »

Cavalier King Charles Spaniel

Als we gaan kijken naar de Cavalier King Charles Spaniel is het een lieve en rustige hond die makkelijk in een gezin kan passen. Hij is nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren en doen. De vacht verzorging van een Spaniel neemt wel de nodige tijd in beslag.

Lees meer »

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een lief en energiek hondje die dol is op spelen en aandacht. Hij word vaak als huishond gehouden. Hij is goed met kinderen en met andere honden. Wel kan hij eigenwijs zijn, maar dit maakt het dan ook een erg leuk ras. De vachtverzorging van de Franse Bulldog is vrij simpel.

Lees meer »

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog, een leuke gezinshond die echt leeft van de aandacht die hij krijgt van zijn baasjes. Hij is speels en vriendelijk en heeft qua vacht niet zo veel verzorging nodig.

Lees meer »