Voordelen van brokken

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten brokken. We gaan niet kijken naar de individuele merken maar wel naar de verschillende soorten brok. Een daarvan is de geperste brok. Dit is een compacte en samengeperste brok. De andere is de krokante brok. De laatste word het meest gevoerd.

Als we gaan kijken naar de geperste brok word deze nog niet door alle merken aangeboden. In vergelijking met de krokante brok heeft deze wel een aantal voordelen. Omdat deze geperst is hoef je minder te voeren voor de zelfde voedingstoffen. Ze vallen langzamer uit elkaar in de maag waardoor voedingstoffen makkelijker en langzamer worden opgenomen. 

Ook word de geperste brok makkelijk geaccepteerd door honden. Er zit geen vettig laagje over de brok heen en heeft dus een minder sterke geur. Katten daarin tegen vinden de geperste brok vaak niet zo prettig en gaan liever voor de krokante brok.

Beide brokken zijn goed voor een hond of kat. Welke de beste is ligt aan de hond of kat zelf. Uiteindelijk is het altijd even uitproberen. Waar reageert uw huisdier het beste op.

Als we gaan kijken naar de voordelen in het algemeen hebben ze veel dingen gemeen met elkaar.

In zowel de geperste als de krokante brok zitten alle voedingstoffen die een hond of kat nodig heeft. Hierdoor hoef je niks anders meer bij te voeren als alleen de brok. 

Een ander groot voordeel aan brok is dat het hard is. Honden en katten moeten op de brokken kauwen. Hierdoor heeft de hond of kat minder last van tand(vlees) problemen. 

Ook hoef je van brok minder te voeren als van bijvoorbeeld vers vlees. Dit kan dus ook erg kosten besparend zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.