Herrmann's Manufaktur

Herrmann's Manufaktur is een biologisch gecertificeerde fabrikant van honden- en kattenvoer van topkwaliteit. De eigenaar is Erich Herrmann. Het bedrijf staat voor biologisch, regionaliteit en duurzaamheid. Het is gevestigd in Glonn, Beieren.

Eerlijk & regionaal

Het bedrijf werd in 2006 opgericht door Karin (†) en Erich Herrmann om huisdieren een soort specifieke, natuurlijke voeding te bieden. Het was toen een noviteit, en dus nog niet in de schappen.

Nieuw was ook dat de liefde voor dieren niet mag eindigen bij het eigen huisdier. Daarom gebruiken ze grondstoffen uit de ecologische veehouderij en uit gecontroleerde ecologische teelt.

Fabricage vanaf het begin

Wat begon met handmatig afvullen is nu een bedrijf met zo'n 60 vaste medewerkers, zo'n 100 producten en een duurzame productiefaciliteit van 7.000 vierkante meter.

Ze zijn erg trots op de eigen hand gemaakte productie. Ook de medewerkers vinden het prettig om in de fabriek te werken. Het is een echte werk familie, en natuurlijk mogen ze ook hun honden mee naar het werk nemen.

Zachte productie

Bij Herrmann’s is het een grote denk tank. Ze bedenken gevarieerde recepten, besteden aandacht aan hoogwaardige ingrediënten zonder twijfelachtige toevoegingen, bij voorkeur biologisch, en verwerken deze zo voorzichtig mogelijk.

De productiebelofte

Herrmann’s produceerd zorgvuldig met veel handwerk. De productie is opgezet als een slagerij, alleen iets groter. Het vlees wordt geserveerd door de meesterslager en de verse groenten en fruit worden bereid. Vervolgens mixt de chef de respectievelijke recepten, aangevuld met fijne oliën en kruiden en wordt het mengsel fijngemalen.

Zorgvuldige productie in koude vulling

Ze produceren een zogenaamde koude vulling: de gehaktmassa wordt bij ca. 4°C in blikken en zakken afgevuld om bacteriegroei tijdens het vulproces te voorkomen. De producten worden vervolgens verzegeld en zachtjes verwarmd in stoom. Dit type productieproces alleen en zonder conserveringsmiddelen maakt het mogelijk om het voer zeer lang te bewaren.

De vloeistof in het blik is waardevol vleessap dat ontsnapt bij verhitting, net als thuis in de pan bij het braden van vlees.

Kauwt: natuurlijk gedroogd

Inmiddels hebben ze ook een eigen droogoven in gebruik genomen voor droogvoer, kauwsnacks en lekkernijen.

Drogen is een methode om voedsel te conserveren door water te verwijderen en is een van de oudste conserveringsmethoden. Het lage vochtgehalte beschermt bijvoorbeeld tegen voedselbederf. Door het drogen in de oven met warme lucht op een lage temperatuur blijven de voedingsstoffen behouden. Volgens de filosofie van Herrmann’s is het vlees natuurlijk en zonder toevoegingen.

Het resultaat is hoogwaardig, natuurlijk en uitgebalanceerd premiumvoer voor honden en katten.

De grondstoffen:

Herrmann’s verzekerd u dat zij pure en transparante producten maken voor een optimale verzorging van uw huisdier. Dat betekent: Alleen de ingrediënten die op de etiketten in de samenstelling worden vermeld, zijn inbegrepen.

Alle grondstoffen zijn zorgvuldig geselecteerd

Ze gebruiken alleen de gespecificeerde eiwitbron met een aandeel van minimaal 50% in de hondenmenu's en meer dan 90% in de kattenmenu's; De pure vleesblikken bevatten 100% van de gespecificeerde eiwitbron en kunnen daarom worden gebruikt voor individuele samenstellingen of om het vleesgehalte van de menu's te verhogen.

Het vers verwerkte vlees is voornamelijk afkomstig van gecertificeerde biologische bedrijven. Vis komt van duurzame visserij, wild, schapen, geiten en paarden uit hun natuurlijke omgeving

Bij pluimvee gebruiken ze kippenhalzen als calciumbron en een portie karkas (bot) of kraakbeen, dat allemaal fijn wordt gehakt. (De juiste calcium-fosforverhouding in deze keuzemenu's wordt gegarandeerd door toevoeging van biologisch eierschaalpoeder of algenkalk.)

Veilig en gecontroleerd

Ook de overige ingrediënten zoals groenten, fruit, koolhydraten, kruiden en oliën halen ze voornamelijk uit gecontroleerde biologische teelt, voornamelijk van regionale bedrijven.

Ze halen het vlees en de rest van de ingrediënten bijna uitsluitend van gecertificeerde biologische leveranciers die ze vooraf zelf hebben gecontroleerd. Omdat het onderwerp transparantie voor hun van groot belang is, hebben ze ook een volledige lijst van alle leveranciers. Deze is te vinden op de website van Herrmann’s.

 

Alle producten van Herrmann's

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.