De Berner Sennenhond is een ras dat erg op zijn baas is gericht. Ze zijn vrij groot en vriendelijk maar kunnen ook goed voor zichzelf zorgen. Ze hebben we veel beweging nodig, en passen dus prima in een actief gezin met een duidelijke leider. De vacht verzorging van een Berner Sennen is wel intensief en kost tijd.

 

Vacht verzorging

Belangrijk is dat de hond regelmatig moet worden geborsteld of gekamd. Dit is dan minimaal twee keer per week. Berner Sennenhonden krijgen erg makkelijk klitten. Vooral bij de voor en achter poten, maar ook de lange haren achter de oren gaan snel klitten. 

De Berner Sennenhond heeft haren onder de poten. Het is belangrijk dat deze regelmatig worden bijgeknipt. De hond kan namelijk last krijgen met lopen als deze te lang worden. Ook is het belangrijk de ruimte tussen de tenen regelmatig te controleren op graspollen en takjes die daar blijven hangen. 

Deze honden kan je af en toe in bad doen maar het is niet goed voor de vetlaag op de vacht van deze honden. Daarom kan je vooral tussen wasbeurten in droog shampoos gebruiken.

Dit ras verhaard erg veel tijdens de seizoenen. Hierdoor is het aan te raden hem minimaal twee keer per jaar naar een trimsalon te brengen. Zo heb je minder haar in huis, en weet je meteen dat de poten en tanden ook weer goed zijn nagekeken. 

Voeding

De Berner Sennenhond is een erg groot ras. Ze staan er niet om bekend dat ze veel eten, maar dat kunnen ze zeker. Afhankelijk van de baas worden ze niet snel dik. Hierdoor kan je het beste kiezen voor brokken speciaal voor grotere rassen. Nat voer of vlees zijn ook hele goede opties. Maar bij Natvoer heb je vaak meerdere blikken per dag nodig om de behoefte van deze honden te stillen.

Voor brokken zou ik kiezen voor hoogwaardige brokken die specifiek zijn gemaakt voor honden met grote rassen. Acana, Oven-baked en Yora hebben hier speciale brokken voor ontwikkeld. 

Natvoer zou je kunnen kijken naar applaws of Ziwi. Hier heb je grote verpakkingen van. De kwaliteit van Ziwi is erg goed, hier zit alles in wat jou hond nodig heeft en meer. 

Sporten met uw hond.

Een grote Berner Sennenhond is een te grootte logge hond om veel verschillende hondensporten te doen. Ze zijn altijd blij als ze lekker actief bezig zijn. Ze zijn perfect gemaakt als speur en trekhond. En dit maakt ze zo ideaal als een reddingshond. 

Een heerlijke wandeling door de bossen of duinen zijn ook perfect voor deze honden. 

Algemene eigenschappen

Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring Een beetje kwijlen
Uitgebreide training nodig Moet wekelijks verzorgd worden
Gaat graag actief wandelen Blaffende en spraakzame hond
Gaat graag een uur per dag wandelen Waakhond. Blaft en waarschuwt
Grote hond Gaat goed samen met andere huisdieren

Belangrijke gegevens

Levensverwachting: 6-10 jaar

Gewicht: 40–44kg

Hoogte: 58–70cm

Kleuren: Een Berner Sennen heeft altijd een vacht met drie kleuren. Een diep zwarte basiskleur met een witte snuit en bles, witte borstvlek, witte poten en staartpunt. Verder bruinrode aftekeningen die het zwart en wit scheiden op de wangen en poten.

Grootte: Groot

Producten uit dit artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.