De Staffordshire Bull Terriër word ook wel de Engelse Stafford genoemd. Het zijn hele levendige en vrolijke honden in de omgang. Ze worden gehouden als waak en gezins-hond. De hond heeft wel een sterke leider nodig en met andere honden zijn ze vaak minder makkelijk. De verzorging van een Staffordshire Bull Terriër is erg makkelijk.

 

Vacht verzorging

één keer per week of per twee weken borstelen met een zachte borstel is voldoende om zijn vacht mooi en glanzend te houden. Ze hebben ongeveer twee keer per jaar een rui periode waarin ze veel haar loslaten. Dit kan je zelf het makkelijkste weghalen door middel van bijvoorbeeld een rubberen handschoen met kleine dopjes. Doe dit tijdens de rui periode één of twee keer goed. Dan heb je daarna veel minder last van losse haren.

Veel honden eigenaren met een Staffordshire Bull Terrier geven aan dat deze veel haar verliest. Dit komt omdat mensen hem vaak te veel borstelen. En de reactie op het verliezen van haar is dan alleen maar meer borstelen. Dan blijft de hond haar verliezen omdat je met borsten de haren stimuleert sneller te groeien. 

Je kan een Staffordshire Bull Terrier ook wassen. Dit kan je beter niet te vaak doen. Deze honden gaan niet zo snel vies ruiken. Maar het te veel wassen van de vacht kan bij deze honden wel snel lijden tot huidirritatie. Het liefst dan ook wassen met een shampoo voor gevoelige huid.

Voeding

De Staffordshire Bull Terriër heeft veel spieren en weinig vet. Dit betekend dat je goed moet opletten dat de voeding die je geeft een hoogwaardige voeding is. Een Staffordshire Bull Terriër staat er om bekend dat ze niet voldoende drinken. Om ze hier mee te helpen kan je kiezen voor natvoer of vers vlees. Hier zit meer vocht in om te compenseren. 

Brokken zijn ook een optie natuurlijk, maar kies dan voor oven-baked brok of knapperige brokken van Happy-dog.

Maar een betere optie is natvoer. heerlijke paté of jelly is vaak een perfect oplossing. Verkrijgbaar in verschillende smaken voor de afwisseling.

Ook vers vlees is een goede voeding voor uw Staffordshire bull terrier. Heerlijke kalkoen of kip is een goede voeding om uw terriër gezond te houden.

Sporten met uw hond

Dit ras doet graag mee aan verschillende hondensporten zoals gehoorzaamheids-, rally-, speur- en behendigheidstraining. Verder vinden ze het leuk om te spelen, dus met speelgoed maakt u uw Staffy ook blij. Omdat het ras impulsief reageert op zijn omgeving kan impulscontrole training een goed idee zijn.

Houd er wel rekening mee dat het speelgoed stevig moet zijn. 2glow heeft stevig speelgoed, maar ook de fantazoo speeltjes zijn gemaakt om wat extra kauwen te weerstaan.

Algemene eigenschappen

Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring Uitgebreide training nodig
Gaat graag uitgebreid wandelen Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen
Gaat graag een of twee uur per dag wandelen Gemiddeld formaat hond
Een beetje kwijlen Moet wekelijks verzorgd worden
Blaffende en spraakzame hond Waakhond. Blaft en waarschuwt

Belangrijke gegevens

Levensverwachting:12-14 jaar

Gewicht: Volwassen reuen: 13–17kg; volwassen teven 11–15,4kg

Hoogte: 36–41cm

Kleuren: Kleuren: rood, fawn (wildkleurig), wit, zwart of blauw, gestroomd of een van deze kleuren met wit.

Grootte: Klein/Medium

Producten uit dit artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.