De Boxer, een lieve trouwe gezinshond. De Boxer word voor veel verschillende redenen in huis gehaald. Een veel voorkomende rede is voor de beveiliging maar ze worden ook gebruikt als huis hond. Voor beide doeleinde is deze hond zeer geschikt. Het is over het algemeen een hele speelse hond die veel energie heeft, maar kan ook goed omgaan met kinderen. 

 

Vacht verzorging

De vacht verzorging van een boxer neemt niet veel tijd in beslag. Deze honden kan je heel mooi en glanzend houden door ze een keer per week met een zachte borstel te borstelen. Ook kan je dit doen door middel van een handschoen met rubberen dopjes erop. De meeste Boxers vinden deze extra aandacht heerlijk.

In de rui periode is het aan te raden hier wat meer mee bezig te zijn. Ze zullen dan in een korte tijd veel haar verliezen. Deze haren zijn vrij kort en gaan daardoor overal in zitten. Maar met een of twee goede borstel beurten is hij al een heel eind er doorheen. Hiervoor kan je gewoon de zachte borstel gebruiken maar een Furminator is ook een goede optie.

De boxer hoef je niet zo vaak in bad te doen. Een keer in de twee maanden goed wassen met honden shampoo zorgt ervoor dat hij niet te veel naar hond gaat ruiken. Wel is het belangrijk dat je regelmatig zijn rimpels schoon houd. Deze kan je het makkelijkste schoonhouden met baby doekjes, maar je hebt ook speciale doekjes voor honden. 

De boxer heeft geen onder vacht waardoor deze het sneller koud krijgen. Let hier wel op met het drogen van de boxer.

Voeding

Boxers zijn erg hongerige honden. Ze eten het liefst hele dag, maar hebben dit zeker niet nodig. Hierdoor kunnen ze snel overgewicht krijgen. Houd dan ook altijd in de gaten hoeveel je een boxer voert. Deze honden horen namelijk erg rank en slank te zijn.

Brokken of vers vlees is voor deze honden ideaal. Zorg wel dat het een brok is met een hoog vlees gehalte en niet te veel zout.

Al je dan gaat kijken naar brokken kom je uit op de lijn van bijvoorbeeld Happy dog, Oven-baked of Ziwi. Happy dog heb je in verschillende maak combinaties. Allemaal met hoogwaardige producten erin. Hierdoor heb je minde voeding nodig om toch de juiste voedingstoffen te voeren. Dit zelfde geld ook voor Oven-Baked. Ziwi peak is een lucht gedroogde vleesmix. Hier heb je een hoogwaardige voeding, maar ook de prijs van Ziwi is een stuk hoger.

Qua blik voeding of natvoer zou ik eerder kiezen voor een merk met wat grotere blikken. Op deze manier heb je minder blikken op een dag nodig. Herrmann's of Ziwi hebben hier verschillende mogelijkheden voor. 

Ook vers vlees is hier een perfecte afwisseling op. Met de kilo rollen van KIVO heb je voldoende voeding voor een paar dagen. Maar ook de Haptoe worsten zijn een goede optie. Hier kan je goed afwisselen tussen de verschillende smaken. 

Sporten met je hond

Een Boxer heeft veel beweging nodig. Hij vindt het heerlijk om te kunnen rennen en ravotten. Als hij mee mag doen met een spelletje voetbal is hij in zijn element. Of de bal dit overleeft, is een tweede. De Boxer is speels en houdt erg van speeltjes. Ook ravot hij graag met andere honden. De Boxer is erg intelligent en het is niet moeilijk om hem verschillende kunstjes te leren. Maar ook in het serieuze werk is hij een betrouwbare kracht. Als waakhond, politiehond, maar ook als geleidehond heeft hij zijn diensten bewezen. Daarnaast kan hij ook in diverse hondensporten zijn mannetje staan. Met name agility is een sport die Boxers met veel enthousiasme beoefenen. Ook de IGP-africhting is een sport die met een Boxer goed bedreven kan worden.

Algemene Eigenschappen

Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring Een beetje kwijlen
Basistraining nodig Moet wekelijks verzorgd worden
Gaat graag actief wandelen Blaffende en spraakzame hond
Gaat graag een uur per dag wandelen Waakhond. Blaft en waarschuwt
Gemiddeld formaat hond Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Belangrijke gegevens

Levensverwachting: 10–12 jaar

Gewicht: 25–32kg 

Hoogte: 53–63cm

Kleuren: De kleuren van de korte vacht kan variëren van geel tot en met donker gestroomd. Vaak met een witte aftekeningen, zoals op de borst, snuit en voeten.

Grootte: Medium

Producten uit bovenstaande artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.