Siamees

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 22:01

De Siamees is een praatgrage en actieve kat die houd van aandacht. Hij is graag in een gezin en is niet zo graag alleen. Het is een sierlijke kat die veel in Nederland word gehouden. De vacht van een siamees heeft niet heel veel extra aandacht nodig. Dit maakt het een makkelijke en leuke kat in een druk gezin.

Voor de vacht van de siamees is het voldoende om hem een of twee keer in de week te borstelen met een rubberen borstel. Hierdoor vang je de dode haren goed op. Zijn rui periodes zijn vrij duidelijk. Als hij wisselt van vacht kan je er voor kiezen om hem tijdelijk wat meer te borstelen. Doe dit niet te lang zodat hij niet blijft ruien. 

De Siamees is zelf goed in het verzorgen van zijn vacht. Hierdoor is hij niet zo snel vies. Mocht hij toch wat vies zijn en is zijn eigen wasbeurt niet meer voldoende kan je er voor kiezen om het te wassen met milde katten shampoo. Doe dit niet te vaak. 

Eventueel kan je de vacht nog wat extra glans geven door met een leerzeem er langs te gaan. Maar het aaien en knuffelen met deze poes geeft de vacht al een mooie glans.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.