Abessijn

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 22:01

De Abessijn, een lieve maar aanwezige kat. Ze zijn ontzettend intelligent en willen dan ook altijd meedoen en erbij horen. Het zijn zeker geen schoot katten maar zoeken wel echt naar de band met een baas en eventueel een vriendje in huis. Ze kunnen niet goed alleen zijn maar voelen zich vaak niet comfortabel in een huis vol katten. De vachtverzorging van een Abessijn is relatief makkelijk.

Vachtverzorging

Aan één borstel beurt per week heeft de Abessijn voldoende. Dit is om tussendoor de dode haren te verwijderen. In de rui periode kan je hem het beste twee keer per week borstelen zodat hij sneller door zijn rui periode heen is. 

De Abessijn heeft wel een aanleg voor gebitsproblemen. Controleer dan ook regelmatig de tanden op tandsteen. Het beste is deze problemen te voorkomen en de tanden regelmatig schoon maken. Dit kan je zelf doen met een speciaal tandenborsteltje maar het is ook belangrijk het een keer per half jaar te laten doen door de dierenarts. Deze kan dan zien of het tandvlees goed gezond is en of er nog geen tandsteen vorming is. 

Karakter

Zoals hierboven al is beschreven is een Abessijn een echte mensen liefhebben. Ze zijn erg aanwezig en willen graag bij de groep horen. Hierdoor kunnen ze wel wat veel eisend zijn. Het zijn niet echt schootkatten. Ze houden wel van een knuffel hier en daar, maar niet te veel. Ze voelen zich vaak niet zo thuis in een groot huishouden. Maar ook alleen vinden ze ook niet prettig. Het zijn geen katten die geschikt zijn om hele dag alleen thuis te zijn. Om dit op te lossen zou je altijd kunnen kijken naar meerdere katten. Gaan ze zich alleen lopen vervelen zie je vaak dat ze veel ravage aan kunnen richten. Geef ze dan ook uitdaging genoeg en laat ze lekker zichzelf zijn.

 

Voeding

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.